Arta a fost încă din cele mai vechi timpuri un loc în care oamenii se pot refugia pentru a lăsa frumusețea să îi alimenteze și să le îngrijească sufletul înapoi la bucurie.
Terapia prin artă îți oferă spațiul în care-ți poți lăsa mintea și sufletul să vorbească liber. să se exprime și să-ți deschidă calea către tine.
Arta este mediul unde se petrec schimbarile psihologice.
Lucrarea finală nu este un produs ci o cale de comunicare a trăirilor, o cale de a vedea concret, pus pe hârtie, trăirile interioare.
Ea nu trebuie să fie plăcută estetic, terminată și nu este creată pentru a fi evaluată. În terapia prin artă nu există bun sau rău, suficient ori nu.
Valoarea lucrării vine prin emoțiile pe care le reprezintă și prin procesul pe care îl susține în om.
Aici, terapeutul este un ghid, un facilitator, martor ce te ajută să-ți înțelegi sentimentele și nevoile.
Întotdeauna, lucrarea finală este personală, confidențială, păstrată ca o înregistrare a sentimentelor și stărilor emoționale trăite în momentul realizării ei.
Fiind experiențială, terapia prin artă îți permite să lucrezi cu toate cele trei părți ale ființei tale (mintea, emoțiile și corpul) simultan, ceea ce duce la rezultate mai rapide, dar nu grăbite, ori agresive.
Ea urmează și respectă cursul natural al creșterii și ritmului tău. Îți permite să fii tu, fără judecată, într-un spașiu sigur, confidențial, de contact al tău cu tine.
Pentru cine este terapia prin artă?
Ea este un mijloc perfect pentru…
- cei ce au obosit, ce nu se mai regăsesc pe ei în prezent, a căror minte se plimbă între trecut și viitor.
- cei ce au pierdut contactul cu emoțiilor lor, iar acum simt nevoia să se întoarcă acasă.
- cei pe care grijile par să îi împresoare constant, pentru care stresul a devenit un mod de a fi și de a trăi.
- copii, adulți și adolescenți deopotrivă
- cei ce trăiesc cu temeri ori au dificultăți în a relaționa cu oamenii din jurul lor
- cei ce nu se simt bine în propriul corp, ori trăiesc respingere în raport cu el
- cei ce simt nevoia săși vindece relația cu mâncarea, ori să vindece o dependență
- cei ce trăiesc cu boli cronice
- cei ce au suferit traume sau abuzuri
- cei a căror stimă de sine este scăzută
- cei ce au uitat cum să viseze și nu-și mai pot găsi creativitatea, ori
- cei ce-și doresc să se exploreze pe sine și să se dezvolte printr-un mijloc creativ, prin care își pot lăsa întreaga ființă să se exprime.
Ce include o ședință de coaching și terapie prin artă?
Fiecare primă ședință începe cu o discuție pentru a te cunoaște și a vedea aria pe care dorești să lucrezi în terapie.
Ulterior, are loc procesul terapeutic în care pot fi utilizate diverse metode precum colajul, poveștile în imagini, pictura, desenul propriei vieți, lucrul cu mandalele și multe altele.
Ședințele de terapie pot fi realizate atât fizic, cât și online. În cazul în care alegi varianta fizică, materialele vor fi puse la dispoziție de mine și sunt incluse în costul ședinței.
Investiția?
În primul rând, este nevoie să investești o oră și jumătate din timpul tău.
Financiar, investiția în ședința inițială de coaching și terapie prin artă este de doar 215 lei. Include: cunoașterea situației, clarificarea obiectivelor și a nevoilor terapeutice.
În funcție de provocarea ta de moment, de complexitate, dar și de scopurile finale pe care ni le propunem, procesul terapeutic poate necesita mai multe ședințe. Pe aceasta le vom stabili și programa împreună, iar pentru ele vom aplica un discount între 10 și 25%, în funcție de numărul lor și frecvența de plată aleasă.
psiholog Maria Cristina Călin, practician Therapeutic Art Coaching, Consiliere psihologică-evaluarea și consilierea experiențială a copilului, adultului, cuplului și familiei
Recomandă unui prieten!